Categorieën
Geen categorie

Een bruiloft organiseren: hier moet je rekening mee houden!

Wanneer je een bruiloft organiseert, wil je uiteraard dat alles zo goed mogelijk verloopt. Daarom beschrijven we in dit artikel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het plannen van je trouwerij!

De gemeente

Voor je kunt trouwen, moet je bij de gemeente je “voorgenomen huwelijk” melden. Dit is een belangrijke stap die je niet mag vergeten. Hiervoor moet je al weten wie de getuigen gaan zijn. Ook zul je moeten bepalen onder welke voorwaarden jullie gaan trouwen. Tot slot moet bepaald worden of de bruid de achternaam van de bruidegom aanneemt, of haar eigen achternaam behoudt. 

De locatie

Veel mensen gebruiken twee of wel drie verschillende locaties tijdens de grote dag. Eén voor het ontvangst, één voor de trouwerij zelf, en één voor het feest. Wij raden echter aan om het te beperken tot één locatie waar je alles doet. Kies je toch voor twee locaties, neem dan locaties die dicht bij elkaar liggen. Je wilt immers tijdens de trouwerij zoveel mogelijk genieten, en zo min mogelijk reizen. Daarnaast brengt het verplaatsen van locatie naar locatie tijdsdruk met zich mee. Dit terwijl de meeste ceremonies wel wat uitlopen. Dit is niet erg, maar het is uiteraard niet fijn als je constant op je horloge moet kijken of je wel op tijd klaar bent. Dit geeft weer extra stress!

Inkopen doen

Voor de bruiloft zullen bepaalde inkopen gedaan moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de bruidsjurk en bruidstaart, maar ook dingen als eten, drinken en eventueel een geschenk als aandenken. In plaats van zelf eten en drinken in te kopen, kun je natuurlijk ook een cateringsbedrijf laten komen. Scheelt je weer werk! 

Muziek en foto’s

Voor zowel de muziek als voor de foto’s is het verstandig om professionals in te huren. Dit zijn namelijk belangrijke zaken die je goed geregeld wilt hebben. Ook wil je hier zelf geen tijd aan hoeven besteden tijdens de grote dag. Laat dus bijvoorbeeld een bruiloft DJ van Psound komen! Zo weet je zeker dat het met de sfeer wel goed komt. 

Een draaiboek

Wanneer je alles geregeld hebt, is het verstandig de planning vast te leggen in een draaiboek. Zo weet je precies wat er gaat gebeuren en op welk tijdstip.