Categorieën
Huis en Tuin

Een huis kopen

Een huis kopen

Uitgekeken op je huidige huis? Op een dag moet of wil je eens ergens anders wonen. Kortom: Je wilt verhuizen naar een andere woning en wilt weten hoe je zo snel mogelijk een geschikte woning kan vinden. Hierbij enige aanwijzingen voor het vinden van een nieuw huis.

Je hebt gevonden wat je bevalt, maar nu moet je de woning nog kopen. Het doen van een bod op een woning is altijd spannend. Het gaat om veel geld. Er zijn veel dingen om onzeker over te zijn. Schakel een lokale makelaar in voor het doen van een bod op een woning. De lokale makelaar weet wat woningen in de buurt mogen kosten. Hij kan zien wat er nog aan het huis moet gebeuren. En hij kan onderhandelen. En een makelaar laat zich tijdens onderhandeling niet meeslepen door emotie. Een goede aankoopmakelaar bespaart je als het goed is geld.

Als je een makelaar wilt inschakelen, dat is het altijd een goed idee om verschillende makelaars om offerte te vragen. Dat kan veel geld schelen. De ene makelaar brengt veel hogere kosten in rekening dan de andere. Als je ook een huis verkoopt, kan het soms voordeel opleveren door dezelfde makelaar te kiezen voor koop en verkoop.

Bij het kopen van een woning is de belangrijkste tip: locatie, locatie, locatie! De waarde van een woning wordt grotendeels bepaald door de plek. Zelf binnen de plaats kan het enorm verschillen. Dus of je nu een woning zoekt in Den Haag of Appelscha, het belangrijkste advies is om niet alleen oog te hebben voor de bouwkundige staat van de woning, maar kijk vooral ook naar de locatie. Bedenk dat de woning zelf altijd is te verbeteren, maar de plek van de woning een stuk minder makkelijk.

Maar hoe vind je een woning? De manier waarop je een huis vindt ligt voor de hand: kijk op internet. Funda is een website met een uitgebreid aanbod van huizen. Maar bedenk wel dat Funda vooral woningen van NVM makelaars laat zien. Op Funda komen woningen van niet-NVM makelaars slechter naar voren. Het kan zo maar zijn dat jouw droomhuis niet op Funda staat. Kijk daarom ook altijd op andere sites als je je droomhuis nog kan vinden. Denk naast Funda aan websites zoals Jaap. Kijk bijvoorbeeld ook eens op Marktplaats, waar veel particulieren hun woning te koop aanbieden.

Overweeg een lokale makelaar in te schakelen voor het zoeken. Een makelaar kent de lokale markt uitstekend. Hij of zij weet exact welke buurten goed zijn. Bovendien kent deze vaak ook al veel panden, vanwege eerdere bezoeken. Kennis van de lokale markt kan je veel tijd schelen bij het zoeken van mogelijke woningen.

Succes met het vinden van jouw huis!